Úklid lesa Na Rozdílech

V dubnu probíhala celorepubliková akce Ukliďme Česko. Pod její záštitou jsme podnikli úklid lesa v Rozdílech za Daskabátem. Akce proběhla ve dnech 10., 23. a 24. dubna 2016. Dobrovolníků se i přes několik naplánovaných termínů mnoho nebylo. Pro malý počet (4 dospělí a 3 děti) se nepodařilo vysbírat celou vytyčenou lokalitu. Přesto nás objem odpadu překvapil a s výsledkem akce jsme spokojení: ulehčili jsme přírodě o velké množství odpadu (plastů, obalů od sladkostí a cigaret, kabelů, drátů, nebezpečných střepů, z okolí potoka jsme odnesli mnoho kovového odpadu, plastových lahví a několik pneumatik), navíc jsme zlepšili vzhled vycházkové lokality v blízkosti naší obce.

Doufáme, že les zůstane dlouho uklizený a nikoho nenapadne do něj opět vyvážet odpad! Akci zopakujeme pravděpodobně ještě na podzim. V létě jsou některé lokality kvůli vegetaci nepřehledné a těžko přístupné. Těšíme se, že k nám přidá víc dobrovolníků a zvládneme tak uklidit celé okolí Daskabátu. 

Poděkování patří starostovi Přáslavic panu inženýru Čerstmíru Rochovanskému a obci Přáslavice za odvoz vysbíraného odpadu do sběrného dvora v Přáslavicích a následné dotřídění odpadu.